Hlavní obsah

Topolánek prodává podíl v investiční firmě, kterou zakládal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Spoluzakladatel a dosavadní společník investiční společnosti European Capital Partners Investments (ECPI) Mirek Topolánek prodává svůj poloviční podíl členovi managementu společnosti Michalu Pavlasovi. ECPI o tom informovala v úterý. Cenu transakce nesdělila.

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý předseda vlády a ODS Mirek Topolánek

Článek

Topolánek založil ECPI začátkem roku 2013, jeho společníkem a majitelem polovičního podílu byl tehdy teprve čtyřiadvacetiletý Tadeáš Trojan. Firma působí hlavně v oboru strojírenství, energetiky a realit.

„Odprodej mého podílu je plně v souladu s původně nastavenou strategií, v rámci které bylo mým primárním cílem pomoci ECPI využít moji rozsáhlou bázi kontaktů na tuzemské a mezinárodní investory. Interně jsme dospěli k závěru, že jsem tento cíl splnil a nastal správný čas na prodej mého podílu. Mé aktuální pracovní vytížení mi nadále ani neumožňuje věnovat se naplno jiným projektům,“ uvedl Topolánek, který byl předsedou vlády ČR v letech 2006 až 2009.

Nyní je předsedou Teplárenského sdružení ČR. V prosinci 2015 se stal manažerem monopolního slovenského přepravce plynu Eustream. Ten patří do Energetického průmyslového holdingu (EPH), který vlastní podnikatel Daniel Křetínský a finanční skupina J Topolánek v EPH zastává už několikátou funkci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám