Hlavní obsah

Televizi Prima ovládl podnikatel Zach

Televizní skupinu Prima zcela ovládl podnikatel Ivan Zach. Jeho firma THR Media koupila 75 procent v polovičním vlastníkovi Primy Denemo Media od Vladimíra Komára. V Denemo Media má přitom zbývající čtvrtinový podíl Zachova skupina GES, která zároveň už vlastní druhou polovinu Primy. Vyplývá to z informací Primy. Cenu transakce se obě strany rozhodly nezveřejňovat.

Foto: koláž Novinky.cz s Profimedia.cz a FTV Prima

Do roka by měla Prima spustit se CNN nový zpravodajský kanál CNN Prima News.

Článek

THR Media je vlastněna třemi akcionáři. Majoritu 67 procent drží Zach, 18 procent má Petra Marschallová a 15 procent Radka Zachová. Celá transakce podléhá následnému schválení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Denemo Media v roce 2017 koupila 50 procent Primy od švédské společnosti MTG. Cena prodeje tehdy vycházela z ohodnocení 100procentního podílu skupiny Prima, jenž byl stanoven na 237,4 milionu eur.

Prima byla založena v roce 1993 jako první česká komerční televizní stanice. Společnost v současné době provozuje vysílání osmi televizních kanálů. Programy Primy v celodenním vysílání dosahují podílu kolem 23 procent, je druhou nejsledovanější komerční televizí po Nově. Do roka by měla Prima spustit se CNN nový zpravodajský kanál CNN Prima News.

Zach podle magazínu Forbes patří do čtvrté desítky nejbohatších Čechů, jeho majetek magazín odhaduje na pět miliard korun. Vedle médií podniká také v realitách a strojírenství.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám