Hlavní obsah

Telefónice klesl do září zisk na pět miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Největší tuzemské telekomunikační firmě Telefónica klesl do září čistý zisk meziročně o 13,7 procenta na 5,02 miliardy korun. Snížily se i konsolidované výnosy, konkrétně o 3,1 procenta na 37,75 miliardy korun, jak uvedla firma.

Foto: Václav Lang, Novinky

Telefónica zaznamenala za letošních devět měsíců pokles zisku.

Článek

Výnosy z mobilních sítí se snížily o 5,2 procenta na 18,53 miliardy korun. Počet uživatelů mobilních služeb se zvýšil o 2,9 procenta na pět miliónů. Průměrný měsíční výnos na zákazníka klesl o sedm procent na 396 korun.

Počet pevných linek se snížil o 5,2 procenta na 1,52 miliónu. Počet internetových přípojek xDSL na pevných linkách naopak vzrostl o 5,6 procenta na 902 000. Výnosy z podnikání v pevné síti se snížily o šest procent na 15,83 miliardy korun.

Slovenská dceřiná společnost zvýšila počet zákazníků ve své mobilní síti o pětinu na 1,29 miliónu SIM karet. Výnosy vzrostly o čtvrtinu na 141,5 miliónu eur.

Telefónica potvrdila svůj letošní celoroční výhled. Mimo jiné očekává nižší propad výnosů než loňských 5,7 procenta, mírný pokles marže provozního zisku a investice až 6,2 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám