Hlavní obsah

Taxikáři ve španělských městech chystají protesty proti Uberu

Obrnit se trpělivostí a využívat vlakovou dopravu radí úřady turistům, kteří přilétají do Španělska. V řadě měst totiž místní taxikáři chystají protesty. Žádají změnu legislativních pravidel tak, aby nebyly ve výhodě alternativní taxislužby, jako například Uber či Cabify.

Foto: Jose Cabezas, Reuters

Protest proti Uberu. Ilustrační foto

Článek

„Pokud se s vládou nedohodneme, máme připravenou skupinu taxikářů na severu Katalánska, kteří zablokují hranice,“ řekl zástupce barcelonských taxikářů deníku El Confidencial. Taxikáři jsou připraveni s pomocí řidičů kamiónů k blokádám hranic mezi Francií a Španělskem. Zvažují i blokádu v barcelonském přístavu, napsal deník La Vanguardia.

Taxikáři v Barceloně zahájili protest ve středu dvoudenní stávkou, kterou posléze prodloužili na časově neomezenou. Od pátečního odpoledne blokují řidiči část rušné dopravní tepny Gran Via v Barceloně, na níž zaparkovali asi 1700 taxíků, někteří si vedle nich postavili i stany.

V sobotu se k barcelonským kolegům přidali taxikáři v Madridu, kteří rovněž protestovali v centru města a také poblíž letiště Barajas. V neděli se připojili taxikáři také v některých městech Andalusie a Aragonie. Na pondělí vyzvala ke stávce i federace taxikářů Baskicka a na úterý svolali protest taxikáři na Baleárech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám