Hlavní obsah

Stávka v portugalských aerolinkách TAP zrušila i lety z Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos již pátou stávku zažívají v úterý portugalské aerolinie TAP. Kvůli čtyřiadvacetihodinové protestní akci palubního personálu musely tentokrát zrušit kolem 200 letů, napsala agentura AP. TAP Portugal létá také na pražské Letiště Václava Havla.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo TAP Portugal startuje z pražského letiště

Článek

Podle webu letiště byly zrušeny čtyři úterní odpolední lety z Německa do Prahy a od rána také čtyři lety TAP opačným směrem.

Důvodem stávek jsou především spory o mzdy a pracovní podmínky. Odborům se nelíbí ani plán portugalské vlády, která chce státní aerolinky privatizovat. Mělo by to být do voleb plánovaných na příští listopad, přičemž vláda chce podle nedávného sdělení odprodat podíl 66 procent v aeroliniích.

Odbory zastupující palubní personál ohlásily úterní stávku již v říjnu. Aerolinky tak tisícovkám cestujících mohly najít náhradní spoj nebo změnit datum rezervace.

Aerolinky tvrdí, že kvůli protestním přerušením práce pilotů, letušek a pracovníků letištních služeb přišly letos o milióny eur.

Šestatřicetihodinová stávka v úterý o půlnoci končí v německých aeroliniích Lufthansa. Podle vedení společnosti protest jejích pilotů, letos již devátý, zasáhl na 150 tisíc cestujících.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám