Hlavní obsah

Stavebnictví zpomalilo propad, v červnu pokleslo o 11,5 procenta

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stavební produkce v červnu meziročně klesla o 11,5 procenta. Vyplynulo to z dat, jež ve čtvrtek zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ). Stavební úřady vydaly meziročně o 6,8 procenta stavebních povolení více, orientační hodnota povolených projektů klesla o 25,4 procenta.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Průmyslová výroba

Článek

„Červnový pokles stavební produkce byl důsledkem souběhu několika faktorů. Situace dopadla především na menší firmy a živnostníky, kteří pociťují váznoucí poptávku a nedostatek pracovní síly,” uvedla k aktuálním datům šéfka oddělení statistiky stavebnictví ČŚU Petra Cuřínová.

„K poklesu přispěla také vyšší srovnávací základna z loňského června a ani deštivé počasí stavební výkony nepodpořilo,“ dodala.

Stavebnictví pokračuje v poklesu

Ekonomika

V červnu se začalo stavět 2744 bytů, což je meziročně o 3,7 procenta méně. Dokončilo jich bylo 2460, což představuje meziroční pokles o 19,33 procenta.

Orientační hodnota 7853 stavebních povolení vydaných v červnu činila 29,5 miliardy korun.

Reklama

Související články

Stavebnictví roste tři roky po sobě

Stavební produkce v prosinci po očištění o vliv počtu pracovních dnů meziročně vzrostla o 6,3 procenta. Vyplynulo to z dat, jež ve čtvrtek zveřejnil Český...

Stavebnictví pokračuje v poklesu

Stavební produkce v květnu meziročně klesla o 7,6 procenta. Vyplynulo to z dat, jež v úterý zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ). Stavební úřady vydaly...

Výběr článků

Načítám