Hlavní obsah

Stav insolvencí v ČR v první polovině roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktuální stav podnikatelských insolvencí a insolvencí občanů budou ve čtvrtek 30. června 2022 hlavními tématy on-line kulatého stolu. Významná část diskuse je věnována zejména zadlužení fyzických osob. Právě úvěry domácností totiž výrazně převyšují úvěry nefinančních podniků.

Živě: Stav insolvencí v ČR v první polovině rokuVideo: ČTK

 
Článek

Českou republiku čeká nelehké období. Stojí před rozhodováním, jak se vypořádat s ekonomickými dopady pandemie, válečného konfliktu, imigrace ukrajinských uprchlíků, energetické krize i zvyšující se inflací. Lidé jsou znepokojeni současným stavem a obávají se příštích měsíců. Také podnikatelská sféra pociťuje obavy z budoucího vývoje.

Účastníci kulatého stolu, který začne v 10:00, odpoví na otázku, zda se již lidé a firmy řítí do bankrotů. Posluchači se dozví přesná data a konkrétní podrobnosti o tom, kdo a v jakých insolvenčních problémech je a jak vážná je situace. Diskutující odpoví na otázku, jak vidí budoucnost insolvenčních řízení a co doporučují jako další postup. Vážným tématem bude debata o tom, jak implementovat evropskou směrnici o restrukturalizaci a druhé šanci, a zda dále zmírňovat parametry pro oddlužení osob. U kulatého stolu se dozvíte, kolik lidí se již osvobodilo od dluhů a kolik zaplatili svým věřitelům. Zazní též údaje o celkovém zadlužení domácností a sumě, kterou dluží lidé a firmy státu.

Stát nyní stojí na rozcestí, kdy všechna jeho rozhodnutí budou mít významný dopad na celou společnost. V živém streamu sledujte, jaký vývoj predikují odborníci a jaká navrhují doporučení směrem k plánovaným legislativním změnám.

Komerční obsah.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám