Hlavní obsah

Slovenští dopravci blokují kamionům některé hraniční přechody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenští dopravci od nedělního večera na některých přechodech mezi Českou republikou a Slovenskem blokují kamionovou dopravu. Neprůjezdné jsou pro nákladní dopravu přechody Brodské–Břeclav na dálnici D2, dále Holíč–Hodonín a Skalica–Sudomeřice, uvedl portál Národní dopravní informační centrum (NIDC). Blokády na více než dvaceti místech Slovenska oznámila Unie autodopravců Slovenska (UNAS), která už minulé úterý zahájila protesty za výrazné snížení silniční daně či za pozastavení výběru mýtného. V pátek blokovala dopravu i na třech hraničních přechodech s Českem. UNAS uvedl, že se pondělní protest dotkne i kamionové dopravy směřující přes slovensko-české přechody Drietoma–Starý Hrozenkov, Lysá pod Makytou–Strelná, Čadca–Milošová-Šance a Svrčinovec–Mosty u Jablunkova. Blokáda by měla být i ve slovenském Makově, kde se nacházejí dva hraniční přechody s ČR. Další blokády jsou naplánovány rovněž na vybraných hraničních přechodech s Polskem, Ukrajinou a Maďarskem. „Blokáda zahájena dle plánu, nákladní vozidla posílají slovenští kolegové zpět do ČR,“ informovala policie v noci na Twitteru o situaci na dálnici D2. „Obdobná situace je i na ostatních bývalých hraničních přechodech v Jihomoravském kraji. Osobní auta projíždí zatím bez problémů,“ dodala. Osobní vozidla by měla projet bez problémů.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Kamiony blokují slovensko-český dálniční hraniční přechod Brodské–Břeclav.

Článek

Blokády na více než dvaceti místech Slovenska oznámila Unie autodopravců Slovenska (UNAS), která už minulé úterý zahájila protesty za výrazné snížení silniční daně či za pozastavení výběru mýtného. V pátek blokovala dopravu i na třech hraničních přechodech s Českem.

UNAS uvedl, že se pondělní protest dotkne i kamionové dopravy směřující přes slovensko-české přechody Drietoma–Starý Hrozenkov, Lysá pod Makytou–Strelná, Čadca–Milošová-Šance a Svrčinovec–Mosty u Jablunkova.

Blokáda by měla být i ve slovenském Makově, kde se nacházejí dva hraniční přechody s ČR. Další blokády jsou naplánovány rovněž na vybraných hraničních přechodech s Polskem, Ukrajinou a Maďarskem.

„Blokáda zahájena dle plánu, nákladní vozidla posílají slovenští kolegové zpět do ČR,“ informovala policie v noci na Twitteru o situaci na dálnici D2. „Obdobná situace je i na ostatních bývalých hraničních přechodech v Jihomoravském kraji. Osobní auta projíždí zatím bez problémů,“ dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám