Hlavní obsah

Shell naváže platy manažerů na snižování emisí

Novinky, tov

Britsko-nizozemská ropná firma Royal Dutch Shell bude manažery odměňovat v závislosti na tom, jak se firmě bude dařit snižovat emise uhlíku. Chce tak vyhovět požadavkům investorů v oblasti ekologie, informoval server BBC. Podle některých expertů budou příklad muset následovat i další firmy z oboru.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Čerpací stanice Shell

Článek

Shell plán oznámil v pondělí ve společném prohlášení se skupinou investorů v čele s investičním fondem Robeco a britským církevním penzijním fondem. Investoři označili změny klimatu za jedno z největších systémových rizik pro současnou společnost. Oznámení přichází v čase konání světové konference OSN o změnách klimatu v polských Katovicích.

Podrobnosti ohledně stanovení konkrétních emisních cílů a procentního podílu platů, které budou záviset na jejich plnění, rozhodne valná hromada Shell v roce 2020. Společnost nyní odhaduje, že se to dotkne asi 1300 výše postavených manažerů.

„Investoři se stále víc zajímají o dopady na životní prostředí a společnost a požadují podobné kroky, jako vidíme dnes,“ řekl BBC analytik investičního fondu Aviva David Cumming. Podle něj budou časem nucené následovat příkladu Shell i další ropné společnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Německo by do roku 2035 mohlo skončit s uhlím

Německo má příští rok rozhodnout, kdy země přestane využívat energii z uhlí. Jako nejpravděpodobnější se zatím jeví rok 2035. Už před koncem letošního roku...

Výběr článků

Načítám