Hlavní obsah

Sazka bude loterie opět vysílat na ČT, Nova a Prima neuspěly

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Společnost Sazka uzavře smlouvu o vysílání loterií Sportka, Šťastných 10, Šance a Šance milión opět s Českou televizí. Veřejnoprávní televize, které se Sazkou vyprší smlouva za tři dny, zvítězila ve výběrovém řízení, porazila komerční stanice Nova a Prima. Novinkám to řekl Václav Jalovecký z tiskového oddělení Sazky.

Foto: Stanislava Dvořáková

Ukázka legionářské literatury a dokumentů na přednášce Bitva u Zborova slovem i obrazem.

Článek

Sazka uzavřela smlouvu na poslední chvíli. "Vítěz byl vybrán na začátku týdne, nejlépe splnil parametry, které jsme stanovili," řekl Jalovecký. Mezi kritérii byla kromě ceny také sledovanost. Kolik Sazka ČT za vysílání zaplatí, ale nechtěl Jalovecký prozradit.

Prima bude nadále vysílat hru Sazky Euromilióny, Nově zůstane T-Mobile Renta. Smlouvy jsou uzavřeny na rok, což je méně než byly ty dosavadní. Sazka si tak chce otevřít cestu k tomu, aby mohla rychleji reagovat na televizní trh a vysílatele případně změnit.

Souboj Sazky a ČT je historií

Ještě před několika lety se přitom zdálo, že Sazka hledá způsob, jak se spojitosti s Českou televizí zbavit. Pořad Klekánice v roce 2000 odvysílal reportáž o nekalém hospodaření společnosti. Ta se následně údajně pokusila uplatit redaktora, aby reportáž změnil. Sazka tehdy ČT dokonce zažalovala. Když žalobu soud zamítl, sázková společnost zaplatila celostránkový inzerát v tisku, který osočoval reportéry ČT. Nový ředitel ČT Jiří Janeček se po zvolení za reportáže omluvil.

Šéf Sazky Aleš Hušák hrozil, že z ČT stáhne reklamy a vypoví smlouvu o vysílání loterií. V době příprav na vysílání mistrovství světa v hokeji na jaře 2004 dokonce tvrdil, že ČT nebude smět dělat přenosy ze Sazka Arény, kde mistrovství probíhalo. 

Otevřeně se mluvilo o tom, že vysílání loterií se přesune na Novu. Ta ale byla z nynější soutěže vyřazena jako první.

Vedení ČT i Sazky ale spory ukončilo a nyní dokonce smlouvu, které nikdo nedával příliš šancí, prodloužilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám