Hlavní obsah

Sazce klesl zisk o 70 procent

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čistý zisk sázkové společnosti Sazka Group ze skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka v letošním prvním pololetí meziročně klesl o 71 procent na 42 milionů eur (1,17 miliardy korun). Hrubé tržby z přijatých sázek klesly o 28 procent na 651,9 milionu eur (17,3 miliardy korun). Společnost to uvedla v pátek.

Foto: Sazka Group

Sídlo Sazka Group

Článek

Podle generálního ředitele společnosti Roberta Chvátala se ve výsledcích projevila především opatření proti šíření koronaviru.

Budoucí dopad opatření na firmy a ekonomiku lze podle něj těžko předpovídat. „Ale je jasné, že pandemie nám umožnila urychlit naši strategii zvyšování podílu on-line sázek,” doplnil Chvátal.

Sazka se zajímá o provoz britské národní loterie

Ekonomika

Sazka Group drží podíl 40 procent v řecké sázkové firmě OPAP. Dále má podíly v české společnosti Sazka (100 procent), italské společnosti LottoItalia (32,5 procenta) a rakouské Casinos Austria (55,58 procenta). Stoprocentním vlastníkem Sazka Group je skupina KKCG.

Loni skupina zvýšila čistý zisk meziročně o 35 procent na 311 milionů eur (8,3 miliardy korun). Hrubé tržby z přijatých sázek stouply o šest procent na 1,91 miliardy eur (50,9 miliardy korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám