Hlavní obsah

RWE od ledna zdraží plyn domácnostem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Společnost RWE Transgas od ledna zvýší domácnostem cenu plynu v průměru o 2,3 procenta. Na zdražení má podle firmy vliv propad kurzu koruny vůči dolaru, dlouhodobý růst ceny ropy na světových trzích a změna regulovaných distribučních poplatků. Společnosti E.ON a Pražská plynárenská se chystají zveřejnit ceny plynu pro první čtvrtletí 2011 ve středu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Podle člena představenstva Tomáše Varcopa odpovědného za národní obchod jde přes všechny komplikace jen o nepatrné zvýšení konečných cen v řádech desetikorun.

Průměrné domácnosti, která využívá zemní plyn od RWE na vaření, ohřev vody a vytápění, vzrostou měsíční náklady za plyn o 80 korun. Domácnosti, které na zemním plynu pouze vaří, změnu v rodinném rozpočtu podle RWE prakticky nepocítí. Za plyn si měsíčně připlatí asi pět korun.

Nejmenší pohyb ceny zemního plynu zaznamenají zákazníci RWE Energie, kterým cena vzroste o 1,6 procenta. Naopak největší nárůst cen se dotkne zákazníků Východočeské plynárenské, kde konečná cena naroste o 4,5 procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám