Hlavní obsah

Respirátory, dezinfekce i roušky jsou o polovinu levnější

Právo, rej, svj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři měsíce uplynuly od chvíle, kdy celý národ začal všemožně shánět dezinfekci, roušky a respirátory proti koronaviru. Horečnatě a na dlouhou dobu většinou bezúspěšně. S ústupem rizika a rozvolňováním jsou dnes regály a e-shopy opět plné těchto prostředků. A dochází i ke zlevňování, často výraznému.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Padesát procent sleva,“ hlásá poutač u regálů s dezinfekcí proti bakteriím i virům v drogeriích dm. Prodejce nabízí za polovic rozstřikovače s půllitrem přípravku i větší litrové nádoby.

Slovinsko vrací ČR na seznam bezpečných zemí, test není potřeba

Koronavirus

Jiných hygienických produktů, kterých se před časem zoufale nedostávalo, se slevy nedotkly. Police, jež zkraje března zely prázdnotou s omluvným oznámením o výpadku produktu a ujištěním, že prodejce dělá vše pro co nejrychlejší obnovení dodávek, jsou totiž dnes plné a nabídka mýdel a gelů je na první pohled pestřejší než v době před koronavirem.

Až o polovinu klesly proti jarním měsícům také ceny respirátorů či roušek. Například internetový obchod Alza.cz na konci dubna nabízel respirátory STX KN 95 filtrační třídy FFP2 za 1979 korun za 20kusové balení, nyní ho prodává za 1095 Kč.

Studentské nápady: Pračka na roušky

Věda a školy

Co se týká roušek, třeba v trafice v Řevnicích se v době vrcholící epidemie prodávaly za 30 korun za kus. Nyní to je o desetikorunu méně.

Na začátku nouzového stavu zvedli výrobci ceny roušek 50krát. Do té doby za jednu ústenku chtěli padesát haléřů, ale po vypuknutí epidemie je i zdravotnickým zařízením nabízeli za 25 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám