Hlavní obsah

Řecko zahájilo prodej svých ostrovů. Některé jsou za hubičku

Řecko nabízí k prodeji zhruba 150 z celkového počtu 598 ostrovů. Zisk z prodeje půjde do speciálního fondu, kam musí země nashromáždit 50 miliard eur, aby získala další pomoc ze záchranného fondu. Astronomická částka se poté použije na rekapitalizaci řeckých bank, na snížení podílu řeckého dluhu vůči hrubému domácímu produktu (HDP) a zbytek na investice.

Foto: Profimedia.cz

Řecký ostrov Fleves

Článek

Ostrovy nejsou většinou nijak daleko od pevniny, z některých se lze během hodiny dostat do Atén. Většinou nejsou obydlené a jejich cena je pro movitější klientelu směšná. Některé lze pořídit i za cenu domu v Londýně nebo Paříži.

Falkonera

Idylický, ale vzdálený od civilizace. Nachází se uprostřed Egejského moře. Je kamenitý, má málo vegetace. Rozloha: 27 miliónů metrů čtverečních. Prodává se za osm miliónů eur (216 miliónů korun).

Avgo

Skalní masiv v Egejském moři (naprosti severnímu pobřeží Kréty). Na ostrově sice nejsou žádné pláže, ale jsou tam krásné jeskyně. Rozloha ostrova je pouhých 162 tisíc metrů čtverečních. Prodává se za 500 tisíc eur (13,5 miliónu korun)

Foto: Profimedia.cz

Řecký ostrov Agio Georgios

Bela Vraka

Nachází se poblíž ostrova Korfu a je v blízkosti pevniny. Ráj pro potápěče, snový ostrov. Jeho rozloha činí 623 tisíc metrů čtverečních. K prodeji se nabízí za milión eur (27 miliónů korun).

Fleves

Snový ostrov jižně od přístavu Pireus. Nádherné pláže, málo vegetace. V současné době ostrov využívá armáda. Rozloha je 5,7 miliónu metrů čtverečních. Nabízí se za sedm miliónů eur (189 miliónů korun).

Dyo Adelfoi

Dříve byl obývaný rybáři. Má krásné zelené lesy, strmé kopce. Rozloha činí milión metrů čtverečních. Prodává se za 1,2 miliónu eur (32,4 miliónu korun).

Skantili

Ostrov s rozlohou 878 tisíc metrů čtverečních. Ostrov má slunečné pláže a kamenité pobřeží. Je vzdálený od pevniny. Prodává se za 650 tisíc eur (17,5 milión korun).

Agio Georgios

Malý ostrov ideální pro výlety a potápění, může se tam bez problémů stavět. Rozloha je 486 tisíc metrů čtverečních. Nabízí se za 700 tisíc eur (18,9 miliónu korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám