Hlavní obsah

Rafinérie v Kralupech nevyrábí kvůli havárii

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výroba benzínu a nafty v kralupské rafinérii stojí. Kvůli výbuchu na jednom z klíčových zařízení z minulého úterý bylo postupně zastaveno zpracování ropy. Odstávka potrvá několik týdnů, uvedl petrochemický holding Unipetrol na svých webových stránkách.

Foto: Profimedia.cz

Rafinérie společnosti Unipetrol v Kralupech nad Vltavou

Článek

„Dne 17. května 2016 došlo k havárii – výbuchu na jednotce fluidního katalytického krakování – v rafinérském výrobním závodě Kralupy nad Vltavou, v důsledku kterého dojde k neplánovanému zastavení zpracování ropy,” uvedl Unipetrol.

V rafinérii se vyrábí benzín, nafta či letecký petrolej. Výrobu v Kralupech firma postupně ukončovala v posledních dnech, nyní kompletně stojí.

„V současné době se odhaduje, že odstávka potrvá několik týdnů,” řekl mluvčí Unipetrolu Mikuláš Duda.

Na částečný výkon pracuje od loňského výbuchu i litvínovská rafinérie Unipetrolu. Kvůli současné odstávce v Kralupech musela firma omezit výrobu polypropylenu (granulí pro výrobu umělé hmoty).

„Odhad negativního dopadu na finanční výsledky skupiny Unipetrol je nyní předmětem dalšího vyhodnocení a analýz,” dodal mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám