Hlavní obsah

Provozní zisk společnosti CME, majitele televize Nova, stoupl na 409 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mediální společnosti Central European Media Enterprises (CME), která v České republice vlastní televizi Nova a další stanice, meziročně stoupl v prvním čtvrtletí základní provozní zisk (OIBDA) o 44 procent na 17,11 miliónu dolarů (zhruba 409 miliónů Kč). Tržby se zvýšily a firma se za tři měsíce dostala do provozního zisku. Ztráta z pokračující činnosti klesla, uvádí středeční zprávy společnosti.

Foto: Profimedia.cz

Budova zpravodajství televize Nova, kterou vlastní společnost Central European Media Enterprises (CME).

Článek

Tržby v prvním čtvrtletí meziročně stouply o čtyři procenta na 129 miliónů dolarů, a to především vyššími výnosy z televizní reklamy o čtyři procenta. Provozní zisk činil 7,8 miliónu dolarů proti ztrátě 17,2 miliónu dolarů za první tři měsíce loňského roku. Ztráta z pokračující činnosti tak klesla o 41 procent na 40,7 miliónu dolarů.

Podle jednoho ze dvou generálních ředitelů CME Christopha Mainusche společnost udržela vedoucí podíl ve sledovanosti ve všech svých zemích. „Silnou stránkou našich stávajících kanálů, stejně tak jako našich nově spuštěných kanálů je nárůst z poplatků za distribuci našich kanálů od provozovatelů kabelových a satelitních platforem a příjmů z předplatného během tohoto čtvrtletí,” uvedl Mainusch.

Ukazatel OIBDA neboli provozní výsledek před odpisy a amortizací se z aktivit v České republice zhoršil o 1,8 procenta, zisk tedy klesl na 10,07 miliónu USD. Výnosy českých aktivit v přepočtu na dolary stouply o zhruba 11 procent na 38,6 miliónu dolarů. Ze zemí, kde CME působí, má ČR zisk i tržby nejvyšší.

Hlavním akcionářem CME je americká mediální skupina Time Warner. Součástí CME je společnost CET 21, která drží licence na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smíchov a Telka. CME vedle Česka provozuje televize na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku a ve Slovinsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám