Hlavní obsah

Prazdroj rozšiřuje varnu, nové tanky zvýší kapacitu pivovaru skoro o třetinu

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Do areálu Plzeňského Prazdroje ve čtvrtek dorazily tři z deseti nových cylindro-kónických obřích tanků. Stanou se součástí nové varné soustavy na výrobu plzeňského ležáku, která zvýší výrobní kapacitu podniku téměř o třetinu, ze 63 na 88 tisíc hektolitrů týdně, tedy na 3,5 miliónu hektolitrů ročně.

Foto: Plzeňský Prazdroj

Do Plzeňského Prazdroje dorazily nové tanky na výrobu zdejšího ležáku.

Článek

„Reagujeme na stále rostoucí spotřebu Pilsner Urquell u nás i ve světě, a to zejména na asijských trzích,“ sdělil manažer závodu Stanislav Hamara. „Navýšení kapacity varny nám umožní dodávat pivo z plzeňského pivovaru do celého světa v té nejvyšší kvalitě,“ dodal.

Podle marketingového ředitele Plzeňského Prazdroje Granta McKenzie se prémiovému ležáku dobře daří zejména v Koreji. „Prodej se zde meziročně zvýšil o čtyřicet procent,“ podotkl McKenzie.

Foto: Plzeňský Prazdroj

Varna přestávala dostačovat, v letních měsících jela na maximum

Varna přestávala dostačovat, v letních měsících jela na maximum. Prazdroj do jejího rozšíření investuje 280 miliónů korun.

„Tanky o výšce dvanáct a průměru šest metrů byly vyrobeny v německém Burgstadtu,“ uvedla mluvčí pivovaru Jitka Němečková. Na cestu se vydaly už loni. „Ze severu Německa je dopravily lodě po Labi do Lovosic a odtud putovaly na speciálních tahačích až do Plzně. Cestou urazily více než pět set kilometrů,“ doplnila Němečková.

Kromě tanků dojde v následujících týdnech i na instalaci dalších součástí kompletní varné soustavy: měděného kotle pro rmutování, scezovačky i kotle pro vaření mladiny. Definitivně hotovo by mělo být v květnu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám