Hlavní obsah

Pojišťovna Triglav čelí insolvenčnímu řízení u soudu v Brně

Brno
Aktualizováno

Krajský soud v Brně zahájil v úterý insolvenční řízení s pojišťovnou Triglav. Insolvenční návrh podala firma Westminster Network Limited se sídlem v Londýně. ČTK to zjistila z údajů v insolvenčním rejstříku. Generální ředitel Triglavu Petr Baný prohlásil, že společnost veškeré své závazky podle smluv plní.

Článek

"Nevím o co jde, ale je to nehoráznost. Vidím to jako poškození dobrého jména naší společnosti. Situaci budeme řešit právní cestou," dodal Baný. 

Londýnská společnost požaduje po Triglavu uhrazení splatné provize 32,2 miliónu korun. Dluh údajně potvrzuje smlouva o postoupení pohledávky, kterou vůči pojišťovně měla brněnská společnost B.M.Compact, právní předchůdce londýnské firmy. Dalšími věřiteli Triglavu jsou podle insolvenčního návrhu společnosti Luxury Cars a AMPeng. Městský soud v Brně dále proti dlužníku vede řízení o částku přes 200 000 Kč.

V insolvenčním řízení soud především zkoumá, zda dlužník je, či není v úpadku. Řešením případného úpadku pak může být například konkurz.

Triglav patří mezi menší pojišťovny na českém trhu. Vznikla v roce 2000 z původní Všeobecné pojišťovny, když její mateřská společnost Zavarovalnica Triglav ze Slovinska odkoupila 100 procent akcií této společnosti. Nyní působí na celém území ČR. Vedle generálního ředitelství v Brně má oblastní agentury v Praze, Českých Budějovicích, Ostravě, Pardubicích, Plzni, Liberci, Olomouci a v Brně.

Triglav pojišťovna je součástí mezinárodního finančního konglomerátu Skupiny Triglav, který tvoří vedle pojišťoven na území střední a jihovýchodní Evropy také zajišťovna (Triglav RE), banka a společnosti zabývající se správou investic.

Reklama

Výběr článků

Načítám