Hlavní obsah

Pobočky Oděvního podniku Prostějov možná skončí v dražbě

Aktualizováno

Uzavřené pobočky a další nemovitosti Oděvního podniku (OP) mimo jeho hlavní závod v Prostějově možná skončí v dražbě. Vyplývá to z návrhu insolvenčích správců OP. Mateřský závod v Prostějově správci navrhují prodat ve výběrovém řízení. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. OP je od května v konkurzu, svým věřitelům dluží asi 1,6 miliardy korun.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Expedice hotových výrobků v prostějovské Oděvním podniku.

Článek

Podle návrhu insolvenčních správců OP, který předložili Krajskému soudu v Brně, by se měly dražit nemovitosti OP v Jeseníku, Mostkovicích, Lošticích, Olomouci, Uherském Hradišti, Drahanech, Konici, Ostravě či Brodku u Konice.

"Především se jedná o již dříve uzavřené výrobní pobočky OP. Mimo ně jde například o rekreační střediska OP," řekl  insolvenční správce pro oblast zpeněžování majetku OP Jiří Kocvrlich.

Firma se s finančními problémy potýká již delší dobu. Firma se před časem pokoušela o restrukturalizaci, z té nakonec sešlo, protože podnik nemá peníze. Závod kvůli nedostatku financí například na konci dubna propustil šest stovek lidí a úplně uzavřel závod Jeseník.

Prozatím pro firmu pracuje zhruba devět set lidí, výroba však jeden jen z třiceti procent.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám