Hlavní obsah

Olma stahuje mléko v PET lahvích, může být kontaminované

• Aktualizováno

Společnost Olma kvůli mikrobiální kontaminaci stahuje z trhu čerstvé mléko v PET lahvích s datem spotřeby od 26. do 30. října. Mléko může způsobit zažívací potíže.

Foto: Novinky

Mléko Olma

Článek

„Kontaminace není plošná a masivní, ale mléko se může i při uchování ve správných skladovacích podmínkách kazit, a proto jej nedoporučujeme ke konzumaci,” uvedla společnost. Zkažené mléko lidé poznají podle typických znaků - má jinou chuť a vůni.

Například společnost Lidl už stahuje z obchodů tři druhy mléka značky Pilos, které pro něj Olma vyrábí. Stahovány jsou výrobky „Pilos“ Čerstvé mléko 1,5% 1 l, „Pilos“ Čerstvé mléko 3,5% 1 l a „Pilos“ Bio Čerstvé mléko 1 l s datem spotřeby 26. až 30. 10. 2021. Jde pouze o mléko v PET lahvích, nikoliv kartonových krabicích.

Nemléčná kaše Hami se salmonelou se dostala i do Česka, varuje inspekce

Ekonomika

Mléko ze závadných šarží ale má v nabídce velké množství obchodů. Například Kaufland uvedl, že stahuje výrobky K-Jarmark čerstvé mléko 3,5%, K-Jarmark čerstvé mléko 1,5%, Olma Selské mléko 3,9%, Bio čerstvé mléko 4% a Olma čerstvé mléko 1,5%.

Pokud lidé mléko mají doma, mohou jej vrátit na prodejnách, je možné jej reklamovat i přímo u Olmy, pak stačí fotografie lahve s datem spotřeby.

Kontaminace podle firmy vznikla technickou poruchou na jednom ze zařízení.

Olma je jedním z největších zpracovatelů mléka v Česku, patří do skupiny Agrofert.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám