Hlavní obsah

Německá CK GTI Travel zkrachovala – dotkne se to i českých turistů

Praha
Aktualizováno

Německá cestovní kancelář GTI Travel kvůli vysokým dluhům ukončila svoji činnost. Krach postihne desetitisíce turistů, mezi nimi až 1500 Čechů, kteří si od ní zakoupili zájezd. Kolik českých turistů je s touto cestovní kanceláří v zahraničí, není jasné. Sdělila to Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA).

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„České cestovní agentury obdržely v pondělí večer sdělení německé cestovní kanceláře GTI Travel GmbH z Düsseldorfu, že cestovní kancelář ukončuje prodej zájezdů. Nyní se svými prodejci nekomunikuje. Z internetových nabídek byly zájezdy této CK již staženy,“ řekla tajemnice AČCKA Kateřina Petříčková.

Důvodem úpadku jsou zřejmě rozsáhlé dluhy u zahraničních partnerů. Krach této cestovní kanceláře, která v Německu patřila mezi velké touroperátory, postihne celkově desetitisíce lidí. Letecká společnost Sky Airlines zrušila jejich lety. Jedná se o zásadní problém i pro polskou dceřinou společnost GTI Travel Poland.

Na informaci reagoval tiskový mluvčí Student Agency: "Společnost Student Agency neměla s německou cestovní kanceláří uzavřenou smlouvu, protože se jí zdála být tato CK nedůvěryhodná. Klientů Student Agency se tedy krach této německé CK nijak nedotkne."

V České republice prodávaly zájezdy pořádané cestovní kanceláří GTI Travel agentury specializované na prodej zájezdů od německých cestovních kanceláří. Tento úpadek se pravděpodobně dotkne několika českých klientů, kteří se nacházejí v zahraničí. Dovolenou od GTI si podle odhadů koupilo až 1500 českých turistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám