Hlavní obsah

Nedrncá a má víc místa, chválil Zeman Škodu Kodiaq

Právo, Vladislav Prouza

Nová Škoda Kodiaq by se mohla stát součástí hradní flotily aut. Uvedl to prezident Miloš Zeman, který ve středu navštívil závod Škody Auto ve Vrchlabí, odkud si odvezl stříbrnou maketu tohoto vozu. Kodiaq se vyrábí ve Kvasinách na Rychnovsku, letos chce automobilka vyprodukovat okolo sedmdesáti tisíc těchto SUV.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Miloš Zeman dostává ve Vrchlabí stříbrný model Škody Kodiaq

Článek

„Jízdu kodiaqem jsem si nedávno vyzkoušel. Zdá se, že nedrncá jako superb, do něhož, když nastupuji, tak se vždy praštím do hlavy. Pokud se dohodneme a využiji středeční nabídky, stane se kodiaq součástí hradní flotily,“ prohlásil Zeman.

Na voze ho zaujal velký vnitřní prostor, tři řady sedaček a další vymoženosti včetně vysokorychlostního internetu. Kodiaq tedy zřejmě brzy rozšíří současnou hradní kolonu superbů.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Prezident Miloš Zeman a šéf prodeje Škody Auto Luboš Vlček u nové Škody Kodiaq

„Nabídneme kodiaq pro prezidentovy volnočasové aktivity. Prezidentovi se vůz natolik zalíbil, že brzy rozšíří hradní vozovou flotilu,“ přiblížil šéf prodeje Škody Auto Luboš Vlček.

Možná i pro armádu, policii a záchranáře

Vůz, který se v základním provedení nabízí za 677 900 korun, začne  Škodovka prodávat od letošního 20. února.

„Auto je velkým úspěchem ještě před zavedením na trh. Už nyní máme v Česku přes tři tisíce objednávek,“ přiblížil Vlček. Škodovka plánuje proniknout s kodiaqem do armády, k policii a do záchranářských složek.

„Jsem přesvědčen, že by byl díky svojí velikosti a mohutnosti pro tyto složky vhodným autem. Vozy jsme schopni přizpůsobit,“ uvedl Vlček.

Reklama

Výběr článků

Načítám