Hlavní obsah

Náklady na vaječný likér letí vzhůru, Stock už uvažuje o vlastních slepicích

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Problémy s raketově stoupající cenou vajec pocítil i výrobce známého vaječného likéru, plzeňský Stock. Firma začíná uvažovat o tom, že si zajistí vlastní zdroj vajec. Měsíčně totiž spotřebuje skoro 30 tun vaječných žloutků.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Zatím nás růst cen vajec díky stabilním kontraktům neohrožuje, ale v delším časovém období by to mohl být problém,“ uvedl generální ředitel Stocku Plzeň Petr Pavlík.

Božkov Vaječný likér obsahuje nejméně 140 gramů čerstvých vajec na litr, což podle plzeňského výrobce představuje až dvojnásobek oproti některým jiným produktům na trhu.

Stock již zadal zpracování studie, která analyzuje možnosti kapitálového vstupu do některé z firem zabývajících se produkcí vajec či vybudování vlastního chovu na zelené louce.

Analýza má být dokončena ještě na jaře, poté likérka zahájí vlastní projekt. „Chceme předejít nejen budoucímu růstu ceny vajec, ale i jejich eventuálnímu nedostatku,“ doplnil Pavlík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám