Hlavní obsah

Nafta v Česku za týden zlevnila o 40 haléřů, klesly i ceny benzínu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pohonné hmoty v Česku opět zlevnily. Průměrná cena benzínu Natural 95 v uplynulém týdnu klesla o 16 haléřů na 32,84 koruny za litr. Za naftu motoristé zaplatí v průměru 30,78 koruny za litr, což je proti minulé středě o 41 haléřů méně. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která vývoj cen sleduje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ceny pohonných hmot v České republice k 12. srpnu

Článek

Analytici další zlevňování pohonných hmot předpokládali a pokračovat by podle nich mělo do konce prázdnin. Upozorňují na to, že rozdíl průměrné ceny benzínu a nafty je v Česku mimořádný. „Myslíme si, že s příchodem konce motoristické sezóny se začnou nůžky zavírat,“ řekl Novinkám analytik společnosti Colosseum Boris Tomčiak.

Nejdráže vyjdou pohonné hmoty motoristy v Praze. Benzín tam pořídí v průměru za 33,27 Kč za litr a naftu za 31,54 Kč. Druhý nejdražší je Jihomoravský kraj, kde čerpací stanice prodávají natural za průměrných 33,23 Kč za litr a naftu za 31,45 koruny.

Za více než 33 korun se benzín prodává ještě v Plzeňském kraji a nafta překročila jedenatřicetikorunovou hranici vedle Prahy a Jihomoravského kraje v Plzeňském kraji a na Vysočině.

Naopak Královéhradecký kraj nadále drží nejnižší ceny. Benzín tam stojí průměrných 32,53 koruny za litr a nafta 30,21 koruny za litr.

Reklama

Výběr článků

Načítám