Hlavní obsah

Na D1 končí předposlední uzavírka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dálnici D1 v pátek končí práce na jednom ze dvou posledních modernizovaných úseků. Silničáři odebírají poslední dopravní omezení na úseku Devět křížů–Ostrovačice mezi 168. a 178. kilometrem.

Foto: Aktu.cz

Ilustrační foto

Článek

„Předpokládáme zprovoznění bez jakéhokoliv omezení,“ řekl Právu mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.

Modernizace desetikilometrového úseku u Ostrovačic začala loni v březnu jako poslední. Rekonstrukci zajištovala firma Metrostav Infrastructure. Ta se podle svého mediálního zástupce Jana Kuhna podílela celkem na pěti modernizovaných úsecích v souhrnné délce 42 kilometrů.

Foto: Právo

Modernizace D1 dokončena

Modernizace celé D1 na délce 160 kilometrů od Mirošovic po Kývalku tak jde po více než osmi letech do finále. V sobotu bude podle Rýdla hotovo i na posledním úseku Velký Beranov–Měřín a řidiči začnou i tudy jezdit bez omezení.

Rekonstrukce D1 poničila silnice na objízdných trasách

Ekonomika

„Na kilometrech 119 až 134 předpokládáme poslední sebrání dopravních omezení buď v noci na sobotu, nebo v sobotu brzy ráno,“ potvrdil Rýdl.

Od tohoto týdne projíždějí řidiči bez problémů také mezi 81. až 90. kilometrem na úseku Koberovice–Humpolec. Poslední větší omezení tam trvala v neděli a pondělí, kdy byl provoz sveden do jednoho jízdního pruhu, což vedlo k několikakilometrovým kolonám. Od úterý tam už je ale průjezd plynulý v obou směrech.

Stejně tomu je i mezi 65. a 66. kilometrem ve směru na Prahu, kde firma Eurovia CS vyměňovala na základě reklamace ze strany ŘSD 130 metrů popraskaného betonu, který byl po rekonstrukci jen rok starý.

Opravy i příští rok

Přesto budou práce na nejvytíženější dálnici v zemi pokračovat i v příštím roce. Na úseku Mirošovice–Hvězdonice se má rekonstruovat most Šmejkalka, který byl původně součástí modernizace, avšak nakonec se rozhodlo o jeho opravě zvlášť.

Na modernizované D1 u Humpolce se už jezdí bez problémů

Ekonomika

V příštím roce by pak také mělo začít postupné rozšiřování na šest pruhů okolo Brna od 182. až po 210. kilometr dálnice D1.

Reklama

Výběr článků

Načítám