Hlavní obsah

Lety British Airways z Prahy mají zpoždění. Firmu postihl globální výpadek počítačů

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Lety British Airways po celém světě nabírají zpoždění kvůli výpadku počítačových systémů. Problém zasáhl i lety mezi Londýnem a Prahou. Aerolinky se v prohlášení omluvily cestujícím a pracují na odstranění problému. Informoval o tom server BBC.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zatím není známo, kolik letů bylo zasaženo. Cestující ale hlásí problémy z různých letišť světa na sociálních sítích. Jeden z nich například hlásí, že uvízl v letadle BA na letišti v Belfastu. Další informuje o obrovských frontách na odbavení na londýnském letišti Heathrow.

British Airways odpoledne oznámily, že jsou zrušené všechny sobotní lety navazující na londýnská letiště Heathrow a Gatwick.

Podle listu The Independent způsobil výpadek chaos v době, kdy mnoho Britů cestuje na dovolenou před prodlouženým víkendem a začátkem jarních prázdnin.

„Letadlo BA z Londýna, které mělo přistát už ve 12:50, má v tuto chvíli přes hodinu zpoždění. Na odletu stále vyčkává pokynů z Londýna letadlo, které mělo startovat v 11:20,” řekla Novinkám mluvčí pražského letiště Marika Janoušková. Dodala, že vlastí odbavovací systémy Letiště Praha žádný problém nemají.

Reklama

Výběr článků

Načítám