Hlavní obsah

Kovarčíkův Teleaxis ohrožen konkurzem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Společnost Teleaxis Praha, která byla do prosince 2003 marketingovým partnerem Českého svazu ledního hokeje, je ohrožena konkurzem. Jak vyplývá z informací internetového deníku EURO OnLine, Městský soud v Praze firmě v minulých dnech určil předběžného správce Jiřího Rydvola.

Foto: archiv Jana Ježka

Jan Ježek

Článek

Rydvola má zjistit, zda je Teleaxis, kterou stoprocentně vlastní Petr Kovarčík, v úpadku či nikoliv. Už prvého března 2004 sdělil Teleaxis soudu, že 16. února vstoupila firma do likvidace. Akciová společnost Teleaxis Praha ale není jedinou Kovarčíkovou firmou. V roce 2002 založil podnikatel společnost s velmi podobným názvem - Czech Teleaxis s.r.o., informuje EURO OnLine.

Konec spolupráce s hokejovým svazem

Teleaxis dluží Českému svazu ledního hokeje podle jeho předsedy Karla Guta 18 miliónů korun. Svaz již v září loňského roku oznámil, že Kovarčíkova firma už pro něj není věrohodným partnerem, a proto v prosinci neobnoví tříletou smlouvu. Problémy s Teleaxisem se dostaly i na pořad schůzky činovníků svazu s prezidentem Václavem Klausem na počátku prosince. Svaz nakonec smlouvy vypověděl k 30. listopadu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám