Hlavní obsah

Klienti DPI u Innogy mohou platit nižší zálohy, musí si je ale sami vypočítat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zákazníci v režimu dodavatele poslední instance (DPI) u společnosti Innogy mohou v listopadu začít platit zálohy snížené o 50 procent, respektive o 40 procent v prosinci a nemusí o nic žádat. Nové rozpisy záloh jim však Innogy posílat nebude, částku si mají lidé vypočítat sami.

Foto: Drahoslav Ramík, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Společnost Innogy je prvním dodavatelem, který snížil zálohy pro klienty v režimu DPI, a to ještě předtím, než se podepsalo chystané memorandum mezi ministerstvem průmyslu a obchodu (MPO), Energetickým regulačním úřadem (ERÚ) a dodavateli poslední instance.

„Zákazník nás nemusí žádným způsobem informovat ani žádat o snížení zálohy na listopad a prosinec 2021. Prostě jen zaplatí na správné číslo účtu pod správným variabilním symbolem ze zaslaného plánu záloh v listopadu o 50 procent a v prosinci o 40 procent nižší částku,“ řekl ředitel Innogy pro maloobchod a marketing David Konvalina.

Dohoda s DPI: Zálohy za energie se sníží

Ekonomika

Klienti v DPI si budou muset částku vypočítat sami, Innogy totiž tisk a rozesílání nových záloh na listopad a prosinec neplánuje. Jejich změnu provede podle Konvaliny pouze ve svých systémech.

Dodavatelé energií radí opustit rychle režim DPIVideo: Novinky

Plaťte ty vysoké zálohy, doporučuje lidem firma

Zákazníci možnosti snížení záloh mohou, ale nemusí využít. Doporučením Innogy je platit zálohy nadále v předepsané výši, aby se vyhnuli případným velkým nedoplatkům.

„Nejlepším řešením, jak si snížit nejen zálohy, ale i cenu, je nezůstávat v DPI a co nejrychleji přejít na nový produkt. Zákazníci o zaplacené zálohy v DPI nepřijdou, vše jim do poslední koruny vyúčtujeme,“ řekl Konvalina.

Snížení záloh na listopad a prosinec částečně umožňuje zrušení platby DPH, o kterém rozhodlo ministerstvo financí pro oba měsíce, nižší aktuální spotřeba u odběratelů zemního plynu vlivem teplého podzimu a pokles cen na velkoobchodních trzích v posledním týdnu. Innogy kalkuluje ceník DPI každý týden podle aktuálních nákupních cen.

Reklama

Výběr článků

Načítám