Hlavní obsah

Integrace státního podniku PKÚ do Diama začne v nejbližších dnech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Integrace státního podniku Palivový kombinát Ústí (PKÚ) do dalšího státního podniku Diamo začne v nejbližších dnech. Na tiskové konferenci po pondělním jednání vlády to řekl ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr průmyslu Karel Havlíček

Článek

Vláda dostala zprávu o fúzi společností na vědomí pro informaci. Obě firmy se zabývají zahlazováním následků hornické činnosti. PKÚ se stane odštěpným závodem Diama. Diamo, které je z obou podniků větší, převezme veškerý majetek PKÚ. Původní státní podnik Palivový kombinát Ústí zanikne.

Diamo je státní podnik, který se zabývá zahlazováním následků těžby uranu, rud a černého uhlí. Je členěn na ředitelství a šest odštěpných závodů pokrývajících celou ČR vyjma severozápadu Česka.

PKÚ se zabývá zahlazováním následků po těžbě hnědého a černého uhlí a ropy v severozápadních Čechách, oblasti Trutnova, Kladna a Hodonína. Současná velikost PKÚ podle MPO odpovídá velikosti i organizačnímu členění odštěpných závodů Diama.

Diamo připravuje projekt průzkumu ložiska zlata na Jesenicku

Ekonomika

„Vznikne jediný partner státu s významnou odborností pro řešení zvláštních potřeb státu v oblasti hornictví, průzkumu, těžby, sanací, rekultivací nebo správy opuštěných důlních děl, popřípadě odstraňování důlních škod,” dodalo v předkládací zprávě ministerstvo průmyslu.

Ke konci loňského roku mělo podle podkladů pro vládu Diamo 2379 a Palivový kombinát Ústí 378 zaměstnanců.

Reklama

Výběr článků

Načítám