Hlavní obsah

Inspekce pranýřuje páchnoucí meruňky, rozbředlé okurky a plesnivé piškoty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na webu potravinynapranyri.cz přibyly v pátek další potraviny, které si vysloužily nálepku „nebezpečné“. Jsou mezi nimi sušené meruňky, sterilované okurky a piškoty polévané ovocným želé.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Článek

Sušené meruňky původem z Turecka objevila kontrola v jičínské prodejně Kauflandu. Jako nevyhovující parametr se uvádějí biologické příměsi a vůně. „Na vnitřní ploše sáčku byli zjištěni drobní živí škůdci. Výrobek vykazoval zápach po kvašení,“ připomíná web.

Obdobně dopadly i nakládané okurky Seliko přivezené z Vietnamu ve vrchlabské prodejně Korrekt. Kontrolu zaskočily konzistence, obal a chuť. Okurky byly v horní polovině sklenice měkké, rozbředlé, při napíchnutí na vidličku se rozpadaly. Navíc chuť výrobku byla netypická. „Na vnitřní straně víčka se vyskytovala rez,“ píše se na webu.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

A do třetice piškoty původem z Evropské unie polévané ovocným želé, konkrétně višní, které nabízela Jednota v Hradci Králové. V tomto případě byla plíseň na povrchu viditelná pouhým okem. „Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení,“ vysvětluje web kontroly kvality.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Portál potravinynapranyri.cz dalo dohromady ministerstvo zemědělství společně se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí. Upozorňuje na nejakostní, falšované a nebezpečné potraviny.

Reklama

Výběr článků

Načítám