Hlavní obsah

Řetězec Iceland zavírá v Česku prodejny

Britský řetězec supermarketů Iceland, který se specializuje na prodej mraženého zboží z Velké Británie, nejspíš v Česku končí. Společnost postupně zavírá své pobočky a tento týden ukončila i svůj e-shop. Upozornil na to server Expats.cz

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Iceland působí v Česku od roku 2011, celkem provozuje 11 kamenných prodejen. Asi polovinu ale v posledních týdnech zavřel. Otevřeno nemají pražské pobočky na Lukách, ve Štěrboholích nebo na Chodově. Zavřeno mají také v Hostivicích nebo Pardubicích.

Server Expats s odvoláním na dva zaměstnance v pobočce v pražském Hloubětíně uvedl, že řetězec se chystá zavřít všechny prodejny v Česku, a to buď poslední dubnový týden, nebo začátkem května.

Mluvčí Icelandu Petr Langmaier ale serveru Idnes.cz na otázku, zdali řetězec z českého trhu odejde, neodpověděl. Uvedl jen, že v Icelandu dochází k restrukturalizaci a musí proběhnout nějaké změny.

Do Česka vstoupil nový maloobchodní řetězec HalfPrice

Ekonomika

Zákazníci nepořídí zboží od Icelandu ani on-line. Firma na svých webových stránkách totiž uvádí, že provoz e-shopu je ukončen.

Od loňského roku Iceland spolupracuje také s on-line supermarketem Košík.cz, který přeprodává jeho zboží. Momentálně má ale v nabídce jen 15 produktů od Icelandu.

Anketa

Nakupovali jste někdy v prodejně Iceland?
Často
6,4 %
Občas
21,3 %
Jednou
7,5 %
Nikdy
64,8 %
Celkem hlasovalo 27424 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám