Hlavní obsah

Equa bank zahrála klientům na nervy. K zůstatkům připisovala miliony, jiným je zase strhla

Novinky, ČTK, bož

Equa bank musela v noci na neděli neplánovaně odstavit bankovní systémy. Na účtech klientů se totiž v sobotu začaly zobrazovat chybné částky. Chyby v zobrazovaných částkách se pohybovaly i v milionech korun. Nyní už systémy znovu fungují, řekla po poledni mluvčí banky Kateřina Petko.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Někteří klienti na facebookovém profilu banky upozorňovali, že jim na účtech přibyly částky i v řádech milionů. Jiní si však stěžovali, že byli z ničeho nic i stovky tisíc korun v mínusu, což jim například zkomplikovalo pobyt v zahraničí.

„Equa bank musela přistoupit k neplánované odstávce bankovních systémů, ke které došlo dne 7. srpna v 23:11 hodin a která byla ukončena dne 8. srpna v 4:59 hodin,” uvedla Petko.

„Odstávka byla způsobena technickými problémy na straně banky, kdy došlo ke krátkodobé chybě, která následně způsobila zobrazení chybné výše zůstatků na klientských účtech. Nyní jsou již všechny naše systémy plně funkční,” dodala.

Skupina Raiffeisenbank International koupila Equa bank

Ekonomika

Klienti, kteří i po odstávce evidují na svých účtech jakékoli nesrovnalosti, mají podle ní kontaktovat klientské centrum banky, případně svého bankéře na pobočce.

Od 1. července má Equa bank nového vlastníka, kterým se stala Raiffeisenbank. Ta je aktuálně jediným akcionářem této finanční instituce. „Tato změna nemá vůbec žádný dopad na produkty a služby Equa bank,” sdělila banka klientům na konci července.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám