Hlavní obsah

Energetická inspekce uložila pokuty za téměř 30 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní energetická inspekce (SEI) loni uložila pokuty v celkové výši 29,4 miliónu korun, uvedla její mluvčí Radka Vymlátilová. Inspekce loni provedla 1123 kontrol dodržování zákonů o hospodaření energií, o podporovaných zdrojích energie a o cenách, jejichž dodržování má na starosti.

Foto: archiv firem JOYCE CZ, Kyocera a Solag, Právo

Ilustrační foto

Článek

V oblasti dodržování cenových předpisů provedla loni SEI 552 kontrol, což je nejvíce v historii. Kontroly se nejvíce týkaly fotovoltaických elektráren, porušení zákona o cenách bylo zjištěno u 111 z nich.

Nejčastěji inspektoři zjistili vyšší instalovaný výkon, než určovala vydaná licence. "Byly také případy, kdy elektřina vykázaná a naměřená byla z části vyrobená z jiného než obnovitelného zdroje," dodala Vymlátilová.

Zbylá část provedených kontrol připadla na výrobce kombinované elektřiny a tepla, malé vodní elektrárny, bioplynové stanice, spalování biomasy a čističky odpadních vod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám