Hlavní obsah

Coca-Cola se dává dohromady s výrobcem energetických nápojů Monster

Společnost Coca-Cola začne na poli energetických nápojů úzce spolupracovat s firmou Monster Beverage, v níž koupila 16,7 procenta akcií za 2,15 miliardy dolarů (44,8 miliardy Kč). Firma to uvedla ve čtvrtečním prohlášení.

Foto: Profimedia.cz

Plechovky energetického nápoje Monster v regálu obchodu v Kalifornii

Článek

Coca-Cola svou divizi energetických nápojů, do níž patří značky NOS, Full Throttle a Burn, nyní převede na Monster, která zase nápojovému gigantovi předá své ostatní značky jako Hansen´s Natural Soda a Peace Tea.

V rámci dohody získá Coca-Cola dvě místa ve správní radě nového partnera. Coca-Cola se stane pro Monster přednostním globálním distribučním partnerem a Monster bude exkluzivním partnerem Coca-Coly na poli energetických drinků.

Výkonný šéf Coca-Coly Muhtar Kent uvedl, že jeho firma má opci na zvýšení svého podílu v Monster na 25 procent. "Akciová investice v Monster je kapitálově efektivní cestou k posílení našich aktivit v rychle rostoucí a atraktivní kategorii energetických nápojů," řekl Kent podle agentury Reuters.

Coca-Cola vlastní více než 500 značek sycených i nesycených nápojů. Kromě hlavní značky Coca-Cola jí patří například značky Fanta, Sprite, Powerade a Minute Maid. Nápoje prodává ve více než 200 zemích světa.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám