Hlavní obsah

Čistý zisk majitele Novy se zvedl o 141 miliónů dolarů

Aktualizováno

Mediální společnost CME, která v ČR vlastní televizi Nova, zvýšila ve druhém čtvrtletí čistý zisk na 165,2 miliónu amerických dolarů (3,18 miliardy korun), což je o 141,1 miliónu dolarů více než ve stejném období před rokem.

Článek

Výsledek zahrnuje zisk 217,6 miliónu dolarů z prodeje společností na Ukrajině. Provozní zisk firmě klesl o 12 procent na 25,5 miliónu dolarů, sdělila ve středu společnost v tiskové zprávě.

Čisté výnosy za druhé čtvrtletí se v porovnání s druhým čtvrtletím roku 2009 zvýšily o 18,8 miliónu dolarů, tedy o desetinu na 201,7 miliónu dolarů.

"Naše výsledky za druhé čtvrtletí roku 2010 jsou silnější než ve druhém čtvrtletí roku 2009. Tržby se zvýšily o 15 procent, při stabilním měnovém kurzu, a provozní zisk před odpisy a amortizací o šest procent i přes čtyřprocentní pokles výdajů na televizní reklamu," uvedl prezident a generální ředitel společnosti CME Adrian Sarbu. Společnost podle něj těžila z prodeje ukrajinských televizních kanálů, akvizice bTV v Bulharsku a začlenění Media Pro Entertainment.

Za první pololetí se výnosy zvýšily meziročně o 26,1 miliónu na 345,4 miliónu dolarů. Provozní zisk za toto období činil 6,3 miliónu v porovnání se ztrátou ve výši 42,5 miliónu. "První polovina roku byla složitá a k oživení trhů došlo pouze v České republice a ve Slovinsku. Druhá polovina roku bude rovněž obtížná, ale naše pozice lídra na trhu nás staví do jedinečné pozice předurčené k tomu, abychom maximálně využili jakéhokoli pozitivního vývoje na našich trzích," dodal Sarbu.

Reklama

Výběr článků

Načítám