Hlavní obsah

ČEZ má zájem o Vodafone

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní energetický gigant ČEZ má zájem o majetkový vstup do telefonního operátora Vodafone. Ve svém pondělním vydání to uvedl deník Hospodářské noviny. ČEZ aktuálně provozuje vlastního virtuálního operátora. Kromě toho v minulosti projevil zájem o pozici čtvrtého operátora v souvislosti s aukcí kmitočtů 5G.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ředitel ČEZ Daniel Beneš

Článek

„Hospodářským novinám jsme potvrdili, že už od období před 5G aukcí probíhají se společností ČEZ jednání o různých možnostech strategické spolupráce. Nepotvrdili jsme ale, že se jedná rovnou o prodeji celé společnosti Vodafone,“ sdělil ČTK mluvčí operátora Ondřej Luštinec.

Beneš zůstává v čele ČEZ na další čtyři roky

Ekonomika

Prodejní cenu Vodafonu lze podle Hospodářských novin odvodit od konkurenčního operátora O2. Ten má pětkrát vyšší zisky a jeho tržní kapitalizace dosahuje 79 miliard korun.

Tržní kapitalizace společnosti vyjadřuje tržní hodnotu akciové společnosti, jde o součet aktuální hodnoty všech akcií, které tato společnost vydala. Cena Vodafonu by se tak mohla pohybovat kolem 16 miliard.

Virtuální operátor Mobil od ČEZ používá infrastrukturu O2 a jeho služeb využívá zhruba 125 tisíc zákazníků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám