Hlavní obsah

ČEZ je jediný zájemce o atomové bloky slovenských elektráren

BRATISLAVA

Společnost ČEZ je dosud jediným zájemcem o vstup také do jaderné složky slovenského výrobce elektřiny Slovenské elektrárne. Nabídka ČEZ je značně odlišná od ostatních uchazečů, kteří nemají zájem o atomové elektrárny SE.

Foto: Josef Zajíc

Sochy řezbáře Staniskava Agnera.

Článek

Posuzovat, která z těchto nabídek je lepší, je ale předčasné. Na tiskové konferenci to řekl slovenský ministr hospodářství Robert Nemcsics.

"Objevila se nabídka, která je diametrálně odlišná od ostatních," řekl Nemcsics. Později na dotaz ČTK potvrdil, že jde o nabídku ČEZ. Česká společnost se už dříve označila za jediného uchazeče se zájmem o jaderné elektrárny SE, které tvoří zhruba třetinu produkce společnosti.

Zástupce privatizačního poradce PricewaterhouseCoopers Peter Mitka řekl, že v průběhu "dnů nebo maximálně pár týdnů" se v tisku objeví inzerát s výzvou k předkládání nezávazných nabídek. Až poté bude ČEZ moci projevit zájem oficiálně. Slovenská vláda totiž v červenci schválila jeho dodatečný přístup do výběru a až současně s tím tendr formálně otevřela.

Reklama

Související články

ČEZ očekává zisk čtyři miliardy korun

Energetická společnost ČEZ zvýšila svůj odhad letošního nekonsolidovaného zisku z původní miliardy až na čtyři miliardy korun. V této částce není započítán...

Výběr článků

Načítám