Hlavní obsah

České spořitelně klesl zisk o pětinu

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České spořitelně klesl v prvním čtvrtletí meziročně klesl čistý zisk o 19,8 procenta na 3,2 miliardy korun. Banka to uvedla ve čtvrteční tiskové zprávě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

Čistý úrokový výnos bance stoupl meziročně o 6,8 procenta na 7,785 miliardy korun. Naopak čistý výnos z poplatků a provizí klesl oproti stejnému období loňského roku o 3,9 procenta na 2,1 miliardy korun.

„Makroekonomické prostředí České republiky se kvůli pandemii koronaviru výrazně zhoršilo, což vedlo ke znatelnému nárůstu makroekonomické nejistoty. Česká ekonomika prochází recesí, která by měla zvýšit dříve nízkou nezaměstnanost. V tomto období začala klesat i spotřeba českých domácností,“ uvedla banka v tiskové zprávě.

České spořitelně loni vzrostl zisk o 15 procent k 18 miliardám

Ekonomika

Celková bilanční suma České spořitelny, tedy součet jejích aktiv nebo pasiv, meziročně stoupla o 15,7 procenta na 1,688 bilionu korun. Vlastní kapitál se zvýšil o jednu miliardu na 9,8 miliardy korun.

Česká spořitelna je největší tuzemská banka co do počtu klientů. Patří také mezi největší finanční domy v Česku podle bilanční sumy. Mateřskou společností České spořitelny je rakouská Erste Group Bank.

Reklama

Související články

Deutsche Bank překvapila nečekaným ziskem

Německá investiční banka Deutsche Bank za první čtvrtletí letošního roku vykázala nečekaný zisk 206 milionů eur (5,6 miliardy korun) před zdaněním. V pondělí...

Výběr článků

Načítám