Hlavní obsah

Česká firma dodává Berlínu obytné kontejnery pro běžence

Výrobu speciálních obytných kontejnerů určených pro imigranty zahájila letos společnost Česko-slezská výrobní. Pro stavbu nových ubytovacích kapacit pro přistěhovalce v Berlíně se firma podílí dodávkou 2500 kontejnerů.

Foto: CSV

Ubytovna pro přistěhovalce u Berlína postavená z kontejnerů české výroby

Článek

Zakázku výrobce ze Zlatých Hor na Jesenicku získal prostřednictvím rakouské firmy Containex, která je jeho majoritním akcionářem.

"V Berlíně se staví ubytovací objekty pro imigranty a dodávka za celou naši skupinu čítá 2500 kontejnerů. Hodnota zakázky činí přibližně 250 miliónů korun," řekl ředitel společnosti Josef Žáček. Firma díky tomu letos výrazně zvýší výrobu a zaměstná 35 nových pracovníků, kterých má nyní 320.

"Doposud jsme vyráběli zhruba 30 kontejnerů denně a nyní výrobu postupně zvyšujeme na 35 kontejnerů denně," dodal Žáček.

Kontejnery určené pro ubytování imigrantů v Berlíně mají větší rozměry než klasické a odlišné je i jejich vnitřní uspořádání. Součástí dodávky jsou také sanitární kontejnery. "V Berlíně se z kontejnerů staví třípatrové objekty," řekl Žáček.

Příliv imigrantů do Evropy sílí. Evropská komise tento týden oznámila, že do konce května předloží návrh, jak kvůli nynější migrační vlně dočasně přerozdělovat uprchlíky uvnitř Evropské unie. Do konce měsíce také evropská exekutiva navrhne program, v jehož rámci bude moci za dva roky do unie legálně přesídlit ze třetích zemí 20 tisíc lidí, kteří jednoznačně potřebují mezinárodní ochranu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám