Hlavní obsah

Češi používají stále více platební karty

Novinky, pit
Praha

Češi zrychlují přechod od hotovosti k platebním kartám, které stále pravidelněji používají. Roste též popularita placení tímto způsobem u obchodníků. Vyplývá to z nejnovějších finančních výsledků asociace Visa Europe k září 2010.

Článek

Podle Miloslava Kozlera z Visa Europe pro Českou republiku jsou platební karty stále oblíbenější formou placení při každodenních nákupech. Statistiky posledních pěti let potvrzují zvýšení používání platebních karet na úkor hotovosti.

„Každodenní používání platební karty již dávno není výhradní záležitostí mladých držitelů. Stále více zástupců starších generací je ve svých platebních návycích vyspělejších a uvědomují si, že jim platební karta při každodenních nákupech nabízí především vyšší bezpečnost, větší pohodlí a jednoduché používání,“ říká Kozler.

Jak připomněl, u spotřebitelů se největší oblibě těší debetní karty, které zákazníci mnohem častěji využívají u obchodníků. "Celkový počet transakcí v prodejnách v uplynulém roce v tomto ohledu vzrostl o 19 %. O 11 % se též zvýšila průměrná částka zaplacená právě na debetní kartu v ČR,“ dodává Kozler s tím, že nyní jde o hodnotu 901 eur.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám