Hlavní obsah

Ceny nafty se v Česku téměř zastavily, benzin mírně zdražil

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benzin v Česku v uplynulém týdnu mírně zdražil, zatímco cena nafty se téměř zastavila. Průměrná cena nejprodávanějšího benzinu Natural 95 vzrostla od minulé středy o sedm haléřů na 27,84 koruny za litr. Litr nafty zlevnil pouze o jeden haléř na 27,04 koruny. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Článek

Ještě před rokem stál litr benzinu 32,55 koruny. Za rok tedy zlevnil o 4,71 koruny, respektive téměř o 17 procent.

Průměrná cena nafty činila přesně před rokem 32,04 koruny. Nyní je tak o rovných pět korun levnější. V procentuálním vyjádření se cena snížila o 15,6 procenta.

Nejlevněji benzin aktuálně natankují řidiči v Královéhradeckém kraji, kde stojí litr Naturalu 95 v průměru 27,48 koruny. To je o čtyři haléře více než před týdnem.

Turecko ustoupilo, stáhlo od Kypru vrtnou loď

Evropa

Nejlevnější naftu potom nabízí čerpací stanice v Ústeckém kraji, kde průměrně zdražila o dva haléře na 26,60 koruny za litr.

Foto: Angus Mordant, Reuters

Těžební věž v Texasu

Ceny ropy ve středu výrazně padaly kvůli snížení šance na schválení nových opatření na podporu americké ekonomiky.

Americký Úřad pro energetické informace (EIA) navíc oznámil, že zásoby ropy ve Spojených státech se minulý týden zvýšily o 501 tisíc barelů. To výrazně předčilo očekávání analytiků a dále přispělo k poklesu cen.

Norský ropný fond se propadl do ztráty, čeká další výkyvy na trzích

Ekonomika

Krátce před 17:00 SELČ vykazovala severomořská ropa Brent pokles o zhruba 2,5 procenta na 41,59 dolaru za barel. Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) ztrácela dokonce téměř tři procenta na 39,46 dolaru za barel.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 7. říjnu

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám