Hlavní obsah

Čedok koupil specialistu na Řecko CK Alex

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čedok koupil cestovní kancelář Alex. Od jejího majitele Radka Drechslera získal stoprocentní obchodní podíl. Drechsler se zároveň stane od července novým ředitelem Čedoku, v úterý ho jmenovalo představenstvo společnosti. Řekl to marketingový ředitel Čedoku Tomáš Brejcha.

Foto: Stáňa Seďová, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Jako zavedená značka s věrnými zákazníky se Alex velice dobře hodí do našich strategických plánů expanze v odvětví cestovního ruchu Čedoku a našich akcionářů," komentoval koupi společnosti Brejcha.

Drechsler má v oblasti cestovního ruchu více než 20 let zkušeností. "V kombinaci s jeho dynamikou a pochopením trendů spotřebitelů a nových technologií v cestovním ruchu je nejlepším kandidátem pro vedení Čedoku," uvedl předseda představenstva Čedoku Michael Saran.

CK Alex je na trhu od roku 1990 a od počátku se zaměřuje na Řecko a další destinace kolem Středozemního moře. Jejím generálním ředitelem i nadále zůstane Drechsler, doplnil Brejcha.

Čedok je nejstarší tuzemskou cestovní kanceláří, na českém trhu působí od roku 1920. Nyní ji vlastní americká Odien Group, které patří i polovina cestovní kanceláře Eso travel. Čedok nabízí zájezdy do více než 50 zemí světa a zaměstnává přes 300 lidí.

V roce 2012 se cestovní kancelář dostala do ztráty 39,6 miliónu korun po předchozím zisku čtyři milióny korun, tržby jí stouply o 200 miliónů na 3,1 miliardy korun. Rok 2012 tak byl pro Čedok prvním ztrátovým za posledních deset let.

Reklama

Výběr článků

Načítám