Hlavní obsah

Brusel schválil vstup Travel Service do ČSA

• Aktualizováno

Evropská komise v pátek souhlasila s převzetím Českých aerolinií společnostmi Travel Service a Český aeroholding (ČAH). V tiskové zprávě uvedla, že transakce nepovede k narušení evropských pravidel hospodářské soutěže.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Komise své rozhodnutí zdůvodnila tím, že cestující při letech na pražské letiště i při odletech z něj mohou nadále využívat i služeb jiných společností.

ČSA a Travel Service tak dál budou na překrývajících se trasách letů z Prahy čelit „dostatečnému konkurenčnímu tlaku ze strany jiných dopravců“, uvedla komise.

Hospodářská soutěž nebude podle evropské exekutivy narušena ani v případě pozemního odbavování, dodávek paliva, údržeb i oprav.

Společnosti totiž podle tiskové zprávy nebudou mít zájem na tom, aby ostatním konkurentům bránily v přístupu ke službám aeroholdingu, jehož zájmy nejsou totožné, a případný úspěch podobné strategie by byl jen velmi omezený.

Travel Service by se měl stát druhým největším akcionářem v ČSA díky koupi 34 procent akcií v rámci opce od Korean Air. Korejcům zůstává původních 44 procent akcií, stát prostřednictvím ČAH drží dvacet procent a dvě procenta zůstávají České pojišťovně.

Reklama

Související články

Letenky zlevní díky nízkým cenám ropy

Průměrné ceny zpátečních letenek by příští rok mohly být o zhruba pět procent nižší než letos. Ve výhledu na příští rok to oznámilo Mezinárodní sdružení pro...

Výběr článků

Načítám