Hlavní obsah

Bohemia Energy ukončí v příštím roce také činnost dodavatele Amper Market

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Skupina Bohemia Energy ukončí také činnost dodavatele energií Amper Market. Učinit tak plánuje v příštím roce. Na pondělní tiskové konferenci to řekl majitel Bohemia Energy Jiří Písařík. Firma je podle něj ztrátová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Logo společnosti Bohemia Energy na pobočce zákaznického centra

Článek

Podle dat Operátora trhu s elektřinou (OTE) dodává firma, která jako jediná přežila říjnový konec skupiny, elektřinu asi 8500 zákazníků.

Písařík uvedl, že společnost dodává energie především zákazníkům typu nemocnice, školy, teplárny nebo úřady a svým závazkům dostojí.

Kromě elektřiny Amper Market dodává také zhruba 450 odběratelům plyn. Bohemia Energy firmu před několika lety koupila od podnikatele Jana Palaščáka.

Písařík: Byl to podraz bank. Klientům Bohemia Energy se omlouvám

Ekonomika

„Chci se omluvit za komplikace klientům Amper Market, eventuálně Europe Easy Energy. Amper Market jsem Bohemia Energy v 2018 prodal se stoprocentně nakoupenou elektřinou,” napsal v polovině října po oznámení konce Bohemia Energy na Twitter Palaščák.

„Amper Market je v současné době ztrátová firma a dodávky dotujeme. Ani to není firma, kterou plánujeme držet dlouhodobě, a v okamžiku, kdy dodáme energie těmto zákazníkům, tak její provoz určitě ukončíme. Očekávám, že to bude někdy během roku 2022,” řekl Písařík.

Konec Bohemia Energy se doposud týkal společností Bohemia Energy, Comfort Energy, Energie ČS, Europe Easy Energy a X Energie. Amper Market jako jediný dodavatel ze skupiny zatím pokračuje v činnosti.

Skupina Bohemia Energy ukončila činnost v polovině října a kolem 900 tisíc jejích odběratelů si musí hledat nového dodavatele energií.

Reklama

Výběr článků

Načítám