Hlavní obsah

Bezosova exmanželka rozdala dalších téměř 57 miliard

Novinky, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americká filantropka a spisovatelka MacKenzie Scottová v úterý uvedla, že rozdělila 2,7 miliardy dolarů (56,6 miliardy Kč) 286 charitativním organizacím. Už loni vynaložila na dobročinné účely asi 6 miliard dolarů. Scottová se v roce 2019 rozvedla se šéfem společnosti Amazon Jeffem Bezosem a stala se tak třetí nejbohatší ženou na světě.

Foto: Profimedia.cz

MacKenzie Scottová, dříve Bezosová.

Článek

Scottová v prohlášení uvedla, že se se svým novým manželem Danem Jewettem, který je učitelem, snaží „rozdat bohatství, jehož vznik umožnily systémy, které potřebují změnu“.

„V tomto úsilí se řídíme pokornou vírou, že by bylo lepší, kdyby se nepřiměřené bohatství nesoustředilo v malém počtu rukou, a že řešení nejlépe navrhují a implementují ostatní,“ napsala Scottová.

Zdůraznila, že z její zkušenosti je nejlepší cestou k možnostem vysokoškolské vzdělání, a proto se rozhodla nyní podpořit organizace, které pomáhají studentům ze znevýhodněného prostředí.

Miliardář Bezos se chystá příští měsíc do vesmíru

Amerika

Dále podpořila instituce, které „přemosťují rozdílnosti pomocí podpory a spolupráce“ v rámci boje proti diskriminaci etnických a náboženských menšin.

Část peněz putovala i do sektoru umění, zejména pak organizacím, které podporují umělce z takových regionů, které sice oplývají kulturním bohatstvím, ale které donátoři většinou ignorují.

Další tok financí pak směřuje na boj s globální chudobou.

Reklama

Výběr článků

Načítám