Hlavní obsah

Benzín v Česku zlevnil téměř o třicet haléřů

Pokles cen pohonných hmot v České republice v uplynulém týdnu zrychlil. Nejprodávanější benzín Natural 95 byl ve středu u čerpacích stanic za průměrných 36,41 koruny za litr, což je o 27 haléřů méně než před týdnem. Litr nafty zlevnil o 22 haléřů na 35,82 koruny. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot sleduje.

Foto: Jan Kočvara

Ceny pohonných hmot k 22. říjnu v ČR podle CCS

Článek

Analytici zrychlení předchozího dvoutýdenního poklesu cen pohonných hmot v Česku předpokládali. Ropa na světových trzích výrazně zlevňovala od počátku října a v minulém týdnu se cena severomořské ropy Brent dostala na nejnižší úroveň od roku 2010 a americké lehké ropy nejníže za víc než dva roky.

Ve čtvrtek ale ropa zdražila v reakci na zprávy, že Saúdská Arábie omezuje dodávky na trh. [celá zpráva]

Přes zlevnění zhruba o desetník jsou nejdražší pohonné hmoty nadále v Praze, kde čerpací stanice nabízejí Natural 95 v průměru za 37,10 koruny za litr a diesel za 37,11 Kč/l.

Benzín ani nafta se nad průměrnou cenou 37 korun neprodávají v žádném jiném kraji. Druhý nejdražší je Jihomoravský kraj s litrem Naturalu 95 průměrně za 36,94 koruny a nafty za 36,37 Kč.

Benzín zůstal nejlevnější v Ústeckém kraji, litr je zde jako v jediném kraji v průměru levnější než 36 korun. Cena dieselu je spolu s Ústeckým nejnižší v Pardubickém kraji, v obou je průměr na 35,29 koruny za litr. Jen o šest haléřů vyšší je průměrná cena litru nafty v Královéhradeckém kraji.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám