Hlavní obsah

Benzin i nafta v Česku od minulého týdne zlevnily

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny pohonných hmot v Česku od minulé středy klesly. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 zlevnil o devět haléřů na průměrných 27,94 koruny. Nafta je oproti minulé středě levnější o osm haléřů, za litr teď řidiči zaplatí v průměru 27,13 koruny. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Článek

V meziročním srovnání je litr Naturalu 95 o 4,29 koruny levnější než před rokem. Za litr nafty tehdy motoristé platili o 4,69 koruny více.

Nejlevnější paliva aktuálně natankují řidiči v Ústeckém kraji. Litr benzinu tam stojí v průměru 27,50 koruny, což je o 17 haléřů méně než před týdnem. Litr nafty tamní čerpací stanice nabízejí za 26,62 koruny, což je o šest haléřů méně než minulou středu.

Naopak nejdražší pohonné hmoty se prodávají v Praze. Za litr benzinu tam řidiči zaplatí v průměru 28,67 koruny. To je o tři haléře více než před týdnem. Litr nafty řidiči v hlavním městě natankují za 28,33 koruny, což je stejně jako minulou středu.

Neobvyklý pohled. Nadšenec umístil kameru do sání extrémně výkonného motoru

AutoMoto

Na více než 28 korun vyjde v průměru litr Naturalu 95 také ve středních Čechách, na Vysočině, jižní Moravě a v Olomouckém kraji. Nafta je dražší než 28 korun za litr pouze v hlavním městě.

Zpráva amerického úřadu pro energetické informace EIA ukázala, že zásoby ropy v USA v uplynulém týdnu klesly o osm milionů barelů, protože hurikán Zeta snížil těžbu v Mexickém zálivu. Analytici naopak čekali zvýšení zásob o 890 tisíc barelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám