Hlavní obsah

Barclays bude možná muset kvůli machinacím přestat působit jako investiční banka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Ratingová agentura Moody´s ve čtvrtek snížila výhled pro banku Barclays ze stabilního na negativní. Důvodem je skandál s ovlivňováním mezibankovních sazeb LIBOR. Tři nejvyšší představitelé banky odešli ze svých funkcí a Barclay je bez vedení.

Článek

Agentura Moody´s zdůvodnila změnu hodnocení tím, že banka může čelit výzvám, aby přestala působit v oblasti investičního bankovnictví. „Ačkoli by to dlouhodobě mohlo mít pozitivní dopady, nejistota okolo změny v zaměření, je krátkodobě negativní,“ uvedla Moody´s.

Pro banku může být těžké najít náhradu za generálního ředitele Boba Diamonda, který musel kvůli skandálu odejít. Stejně tak těžké bude nahradit další dva ředitele Jerryho del Meissiera a Marcose Agia. Agius, který byl výkonným ředitelem banky, v Barclays zatím zůstává, hledá nástupce Diamonda.

Diamond ve středu uvedl, že šlo o selhání několika lidí v bance. Odmítl, že by banka měnila LIBOR na základě tlaku vlády nebo výzev Bank of England, jak se objevilo v tisku. [celá zpráva]

Předseda rozpočtové komise britského parlamentu nebyl s výpovědí Diamonda spokojen, nezdálo se mu, že by se o machinacích s Libor, ke kterým docházelo už v roce 2005, dozvěděl teprve před měsícem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám