Hlavní obsah

Banky v Londýně propustí příští rok 13 tisíc lidí

Londýn

Londýnský bankovní sektor, největší evropské finanční centrum, v příštím roce propustí dalších 13 000 pracovníků. Vyplývá to ze studie britského ekonomického institutu CEBR, o níž informovala agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Od roku 2007 propustily londýnské banky více než 100 000 zaměstnanců a podle předpokladů v roce 2014 bude největší tahoun britské ekonomiky zaměstnávat nejméně lidí za 20 let. Jako důvod masivního propouštění institut uvádí oslabenou aktivitu v řadě podnikatelských odvětví.

Nejistota kolem evropské dluhové krize nyní vede ke slabému objemu obchodování s akciemi. Snižuje se rovněž počet slučování a převzetí společností v Británii.

To má negativní dopady jak na malé finanční společnosti, tak i na významné mezinárodní banky s velkými základnami v Londýně. Finanční sektor se navíc potýká s přísnějšími regulačními předpisy.

Britský finanční sektor se na celkové ekonomické aktivitě podílí více než deseti procenty. Má tak v britském hospodářství větší váhu než zpracovatelský či stavební sektor.

Reklama

Výběr článků

Načítám