Hlavní obsah

Arca Investments požádala na Slovensku o ochranu před věřiteli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česko-slovenská finanční skupina Arca Investments požádala na Slovensku, kde sídlí, o ochranu před věřiteli. Uvedly to servery E15.cz a IHNED.cz. Skupina podle svého prohlášení připravuje reorganizaci.

Foto: Mapy.cz

Sídlo Arca Investments v Praze

Článek

Arca Investments o ochranu požádala na základě takzvaného lex corona, slovenského zákona, který má firmám poskytnout dočasnou ochranu před negativními dopady koronavirové pandemie. Zákon má zabránit dominovému efektu u firem postižených dočasnou platební neschopností. Po dobu ochrany firmy nemohou plně nakládat se svým majetkem.

"Cílem tohoto kroku je využít čas pod dočasnou ochranou na přípravu interní reorganizace společnosti a plánu pro uspokojení věřitelů. Příprava a spuštění interní reorganizace je úkolem krizového managementu, který aktuálně spouští svou činnost," oznámila skupina podle IHNED.cz v prohlášení. Sdělila také, že proces neovlivní negativně fungování klíčových projektů skupiny a dceřiných společností Arca Capital, které zůstávají plně funkční.

Skupina Arca, jejíž aktiva podle dostupných informací činí 2,3 miliardy eur (zhruba 62 miliard korun), například letos v dubnu oznámila koupi asi polovičního podílu v české realitní společnosti M Reality. Skupina působí hlavně ve střední a východní Evropě. Většinovým akcionářem je Rastislav Velič.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám